Terveys

Elämässä ei ole oikeastaan mitään niin tärkeää kuin oma terveys. Mikäli oma terveys ei ole kunnossa niin kaikki muu on toisarvoista. Silti todella monet ihmiset laiminlyö monin eri keinoin omaa terveyttänsä jatkuvasti.

Sitä voi laiminlyödä liian vähällä unella sekä huonolla yleisellä levolla ja rentoutumisella. Sen lisäksi liikunnan puute on yksi erittäin yleinen syy laiminlyödä omaa terveyttä ja samalla myös päivittäisen hyötyliikunnan väliin jättäminen. Myös ruokavalio näyttelee isoa roolia, kun puhutaan terveydestä ja sen laiminlyömisestä.

Uni

Moni valvoo niin arkena kuin viikonloppuna turhan pitkään vailla mitään järkevää syytä televisiota tai älylaitetta tuijottaen. Uni on erittäin tärkeä osa kehon hyvinvointia ja jo tunnin lisääminen unimäärään saa aikaa ihmeitä.

Laita puhelin sivuun ja televisio kiinnin tuntia aiemmin kuin normaalisti ja käytä se aika nukkumiseen. Huomaat suuren eron jo muutamassa viikossa kuinka jaksat paremmin ja olet paremmalla tuulella.

Lepo

Unen lisäksi myös muu päivittäinen lepo on tärkeä osa hyvinvointia. Muista siis ottaa päivittäin itsellesi aikaa, kun vain olet etkä tuijota jotain näyttöä tai muuten tee jotain. Anna aivoille edes pieni hetki päivässä lepoa ja oikaise samalla ruotosi suoraksi vaikka sohvalle tai sänkyyn.

Liikunta

Jokaisella tulisi olla joku säännöllinen harrastus jonka parissa liikkua viikoittain. Jo muutama kerta viikossa säännöllistä liikuntaa saa kehon voimaan paremmin ja sitä kautta jaksat arjen pyörteissä huomattavasti paremmin.

Liikuntamahdollisuuksia on valtavasti erilaisia ja niistä löytyy taatusti jokaiselle se sopiva vaihtoehto, paikka ja aika, koska sitä voi harrastaa. Se ettet kerkeä harrastamaan mitään liikuntaa kiireisessä arjessa on ainoastaan tekosyy. Jokainen meistä kerkiää harrastamaan, kun vaan käyttää hieman järkeä päiväohjelman suunnitteluun.

Mene 1-2 tuntia aiemmin nukkumaan, herää tuntia normaalia aikaisemmin ja käy tekemässä esimerkiksi rauhallinen aamulenkki. Se on mahtava tapa startata päivä ja antaa potkua iltaan asti.

Ruokavalio

Koska syöt, mitä syöt ja kuinka paljon syöt. Siinä oikeastaan ne isoimmat asiat ruokavalion suhteen. Uskomattoman moni laiminlyö ruokavaliota sekä terveellistä ruokaa. Se on käsittämätöntä, kun kyseessä on kuitenkin oma keho. Sitten ihmetellään, kun on ilmavaivoja, mahaan sattuu eikä oikein ehkä jakseta kunnolla arjen läpi.

Voit miettiä oikeaa ruokavaliota sitä kautta, että olisitko valmis tankkaamaan päivittäin autoosi väärää menovettä? Väärä ruokavalio kehoon on täysin sama asia ja saa aikaan ikäviä oireita.